Кухонний робочий трикутник.

 
 
Поняття любовний трикутник, цілком можна віднести до простору, яка буде забирати третину життя. Мийка, плита, холодильник – кухонний трикутник, туди і назад. Як розірватися між такими необхідними предметами, кому віддати перевагу, залишивши під рукою, а кого відсунути на другий план? Відмовлятися чомусь одного, не доведеться, варто лише все правильно розрахувати.

І тут на допомогу приходить геометрія. Трикутник – фігура, у якої дві сторони однакові. Ще краще – якщо приміщення дозволяє розкроїти простір за типом равносторонней фігури. Виходячи їх цих знань, будемо планувати кухонний гарнітур. І так, створюємо проект кухні. Найчастіше за вершину трикутника береться мийка. Слід враховувати, що плита (варильна поверхня) і мийка не повинні стикатися. Від взаємодії води і полум’я буде багато проблем, залиште ці образи для інших відносин. Робоча поверхня, що з’єднує ці об’єкти, не може бути менше 400 мм., Отже, холодильник повинен знаходитися від мийки приблизно на такій же відстані. Максимальна віддаленість, яка буде комфортна для використання, 1500 мм. Таке рішення ідеально для кутової кухні, але не принципово.
 
Кухонний робочий трикутник
 

Кутом фігури може стати протилежна стіна.

 
Важливо розуміти, що розташування робочої зони в так званому робочому трикутнику – це бажаний нюанс, але зовсім не обов’язковий. Сучасні кухні чи то багатокутні, П-подібні, паралельні і острівкові, часом не залишають жодної можливості сформувати простір з математичною точністю. У цьому випадку варто виділити основні аспекти, які вплинуть на дизайн:

  • Скільки людей буде брати участь в готуванні;
  • Скільки робочих зон необхідно для комфортного розміщення;
  • Як будуть враховуватися столові зони;

Для приміщення, де одночасно перебувають двоє людей необхідно мінімум два робочих кута, розташованих на відстані один від одного не меншому, ніж 60 см. Якщо кухонний гарнітур планується оснастити великою кількістю вбудованої техніки, то варто зонувати їх по груповий приналежності:

  • Стіл, посудомийка, раковина;
  • Мийка, плита, холодильник;
  • Тостер, кавоварка, мікрохвильовка;

Зона столової повинна доповнювати простір. Буде вона знаходитися в кутку або посередині – зовсім не важливо, головне, щоб вона не заважала вільно пересуватися по кімнаті і була легко доступною для сервіровкі. При плануванні кухні у львові головне не ставати заручником правила трикутника. Пам’ятайте кухня повинна бути комфортною і красивою. А правила існують для того, щоб їх порушувати!
 
 


 
 
# кухонний робочий трикутник

Відгуків: 61   Оцінка: 4.9/5
Call Now Button